onsdag 13. oktober 2010

"Helene"

Helene har mørkt, brunt hår og dype, brune øyne. Huden hennes er ren som porselen, og hun har små men markerte smilehull på hver side av munnen. Tennene hennes er kledd med tannregulering, og det er store åpenrom mellom de to fortennene, og de tennene som kommer bak. Ansiktet har et fornøyd uttrykk mesteparten av tiden, der smilet har fast plass, og de mørke øyenbrynene er løftet oppover i panna hennes. Helene sier sjeldent nei om du føler for å prate, og stiller alltid opp for dem som trenger hjelp. Hun ler mye, av akkurat de samme tingene som meg, og vi har det alltid veldig gøy sammen. Da vi var små, pleide vi å gå sammen til og fra skolen hver eneste dag, og det var ikke sjeldent vi stoppet opp på veien hjem for å leke. Etter et par timer måtte foreldrene ut for å lete etter oss, og lurte fælt på hva vi hadde drevet med i så lang tid. Vi gjorde mye rart på den tiden. Lekte med dukker, lagde leirefigurer, og badet på stranda. Etter hvert som vi ble større, fortsatte vi å gå til skolen sammen, men dukkene ble byttet ut med filmkvelder, byturer, soling i hagen, kino og fester. En sommer bestemte vi oss for å reise til England sammen, og vi koste oss i hele to uker.
På fritiden pleier Helene å spille håndball. Hun synes det er viktig å trene, og jogger lange turer i skogen om ikke laget har trening. Ellers tilbringer hun mye tid med alle vennene sine, lager mat, ser filmer og leser bøker. Hun er opptatt av å gjøre det bra på skolen, og leksene blir høyt prioritert. Som alle jenter i tenårene er utseende viktig for Helene, men hun bruker ikke mye tid på sminke, og heller ikke for mye hårprodukter. Likevel stråler hun som ei sol, og gir meg lys og glede på de tyngste dager!

1 kommentar:

  1. Heldig er du som har Helene, Gina! :-) Men hun er jo heldig som har deg også! :-) Etter å ha lest teksten din, veit jeg en del om Helene - hvordan hun ser ut og hvem hun er som person. Og det er fint at du får fram dette ved å VISE ulike sider ved henne, ikke bare fortelle at hun er slik og slik. Vennskapen mellom dere kommer fram ved at du viser hvordan forholdet er mellom dere. Og det er fint, Gina! :-)Hold fast ved denne teknikken når du skal karakterisere personer i seinere tekster.

    SvarSlett